Tamási

Eladó Magyarország egyik legszebb és legjobb állapotú vadászkastélya!

Az eredeti állapotába helyreállított vadászkastély Tamásiban, Miklósváron, az építtetőről elnevezett városrészen, az újjá épített termálfürdőtől 100 m-re található, így kiválóan alkalmas lehet szállodának, vagy egy turisztikai beruházás számára is (a Tamási fürdőhöz jelenleg még nem kapcsolódik szálloda). AZ össz alapterülete 1 680 m², a hozzá tartozó park területe 7 740 m².  A kastély összesen 26 szobás. Az épület földszintjén 17 szoba, konyha, étkező, kamra, 5 fürdőszoba és 9 WC található, az emeleten 8 egymásból és külön is nyíló szoba + egy 1 szoba, fürdőszoba, WC kapott helyet, az alagsorban pedig egy 380 m²-es, száraz borospince került kialakításra. A tetőtér beépíthető. Parkja szépen gondozott, különleges növényzettel, ősfákkal.

Herceg Esterházy "Fényes" Miklós építtette a vadászkastélyt, 1776-ban. A kastélypark teljesen körül van kerítve. A főbejárat kovácsoltvas kapun át közelíthető meg. A parkban szabadon álló, zárt udvaros elrendezésű, négyzet alaprajzú kastély műemlék védelem alatt van. Egyemeletes, U alakú, kontyolt nyeregtetős rész és egy keskenyebb, U alakú, földszintes, szintén nyeregtetős rész veszi körül a zárt udvart ,melynek közepén díszes szökőkút található.

A földszinti helyiségekben különböző típusú boltozatok és síkmennyezet, az emeleten síkmennyezet, a folyosón kelheimi kőburkolat. Az ÉNy-i szárny egy helyiségében copf kifestés: 1779-ből (Friedrich Roth és Franz Meyer készítette) Az eredetileg egyszintes épületet 1817-ben bővítették, az ÉK-i szárnyra emeletet építettek.

A kastély tehermentes, magántulajdon, eladó üresen, vagy akár antik bútorzattal együtt is külön megállapodás keretében! 

Tamási Tolna megyében, a 61 és a 65-ös út kereszteződésében található. 10.000 alatti lélekszámú kisváros, gyönyörű természeti adottságokkal. Siófokhoz kb. 40 km-re, a fővárostól 145 km található.
A város termál fürdője – gyógyvize a térség egyik legjelentősebb idegenforgalmi vonzereje, mely a fejlesztések során egész évben várja a látogatókat. Az 52 °C-os, alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos gyógyvíz mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok enyhítésére ajánlott. Hét hektáros zöldterületen, szép környezetben 7 különböző méretű és hőmérsékletű medencével, valamint számos szolgáltatással biztosít kellemes kikapcsolódást egész évben. A fürdő az úgynevezett Ability koncepció szerves része. Kerekes székes, illetve mozgássérült vendégek is minden szolgáltatást igénybe tudnak venni.

Természeti adottsága a Pacsmagi-halastavak, mely országos fontosságú természetvédelmi terület, valamint a Gyulaj-erdőség mely területén a vadász-turizmus igen jelentős. Kerékpárút vezet Páriba, valamint Regölybe, illetve a Pacsmagi tavakhoz, természetvédelmi területre.

Az ingatlan irányára: 390 000 000 Ft.

Bővebb információért kérem keressen minket!