Budapest, Diplomata negyed

Az eladó ingatlan egy teljesen felújított romantikus palota Budapesten, a milleniumi környék szívében található. Az önálló telken álló három szintes palota, 1896-98 között épült eklektikus stílusban. A ház mind a négy oldala kertkapcsolatú, így körbejárható és minden oldalán ablakok is vannak. A homlokzat körben tagolt, változatos és rendkívül gazdag épületszobrászati elemekben. A palotán található két torony, számos erkély és terasz csak fokozza a romantikus hatást. 

Az alagsor – a kert felől külön bejáraton közelíthető meg – teljes értékű helységekből áll, kertre néző nagyméretű ablakok
biztosítják a megfelelő mennyiségű fény és levegő beáramlását. Stílusos, belsőépítészeti igénnyel kiépített terek jellemzik,
iroda, stúdió, műterem céljára szolgáló szobákból és szervizhelységekből áll.

A magasföldszint és az első emelet korabeli hangulatot árasztó, gazdag stukkózású, magas szinten felújított lakások, melyek leginkább rezidenciák, vagy presztízs irodák céljára alkalmasak. Megközelítésük az épület főbejáratán, reprezentatív lépcsőházon keresztül lehetséges.

A tetőtérben egy többszintes modern lakás található, minden elképzelhető luxussal. Tetőkert és külön kilátó tetőterasz is tartozik hozzá, klimatizált helységekből áll, s külön lifttel közelíthető meg, mely a kertszintről indul és csak a lakásban áll meg. A lakáshoz összesen hat hálószoba tartozik. 

Az épület díszkivilágítással és teljes biztonsági rendszerrel van ellátva. Az ősfás kert rendezett, parkosított. Egy részét díszburkolat fedi, mely parkolóként szolgál. A parkoló ranzsírozással legalább tíz, anélkül legfeljebb öt autó fogadására képes. Az épület az alagsorban recepció illetve őrszolgálat céljára alkalmas helységgel is rendelkezik. A palota alkalmas lehet diplomáciai kultúrális központnak is. Az épülettel szemben szálloda működik. Amennyiben az ingatlant egy diplomáciai testület bérli ill. vásárolja meg, az utcán, a telek teljes szélességében a parkolóhelyek államilag biztosítva szintén rendelkezésre állnak. Ez további tíz autó számára jelent parkolási lehetőséget.

Az egyes szintek területi megoszlása:

  • Alagsor 320 m²
  • Magasföldszint 300 m²
  • Emelet 300 m²
  • Tetőtér 400 m²
  • Egyéb (teraszok 50%-ban beszámítva, + lépcsőházak) 80 m²

Az épület maximum négy egységre bontható.

Az ingatlan ára: 4.4 millió Euró.

Bővebb információért kérem keressen minket!