Kartal

Eladó egy kis kastély Kartal község közelében

A kis kastélyt 1868-ban Báró Podmaniczky Géza építette feleségével a Cserhát lábánál, Budapesttől 40 km-re található Kartal község határában. Az épületnek valamikor gazdag könyvtára és csillagvizsgálója is volt. Az első világháború után először a Vörös Hadsereg, majd a román katonák fosztották ki, a 2. világháború után pedig állami tulajdonba került, különböző intézmények működtek benne.

Jelenlegi tulajdonosa 5 évvel ezelőtt vásárolta meg a területet a rajta lévő ingatlanokkal együtt. Teljes felújításukra, a terület rendezésére különböző tervek készültek, amelyet a Vevő meg fog kapni. A kis kastély felújítása megkezdődött, első lépésként a teljes tető lecserélésre került, valamint az épület kitakarítása, gépészeti munkáinak előkészítése folyamatban van.

A területen található még egy felújítandó magtár, egy tiszttartó ház valamint egy víztorony is, amit az új tulajdonos akár használhatna is. Közművek szempontjából van egy nagyobb vízhozamú kút is (kb 80m³/nap), ami a teljes vízigényt kielégítheti. A kút vize ivóvíz minőségű. Ideiglenes ELMŰ kiállás a bejáratnál. Gáz és csatorna nincs, ez utóbbi egy emésztő tartállyal lett megoldva.

Az épület nem áll műemléki védettség alatt, így tulajdonosa szabadon alakíthatja ízlésének, igényének megfelelően. A földterület külterületi, kivett major besorolású.

Az ingatlan teljes területe 18.9 hektár. A kúria mérete földszint: 240 m², a tetőtér 200 m², valamint a pince kb 100 m².

Az ingatlan irányára: 1 050 000.- EUR

Bővebb információért kérem keressen minket!