Kétpó

Eladásra kínálunk egy historizáló és romantikus stílusjegyeket magán viselő gyönyörű kastélyt

A kastélyt a 19. század első felében az Almásy család vadászkastélynak építette. Majd 1938-ban a Szolnoki Cukorgyár Rt.-é lett, ahol a cukorgyár igazgatójának lakását alakították ki. A helyiek "cukorgyári kastélyként" is emlegették az épületet. A 2. világháború után az államosított kastélyban általános iskolát hoztak létre. Az 1970-es években a termelőszövetkezet szolgálati lakásait alakították ki az épület falai között. 1995-ben egy nemzetközi vállalkozásé lett, napjainkban magántulajdonban van. 

Jelenleg rendezvényhelyszínként és szállodaként működik az épület, amely 2016-2017-ben teljes külső-belső felújításon esett át. A 19 szobában (amiből 2 szoba dupla) 48 személy elhelyezésére van lehetőség. Minden szoba fürdőszobás, internet wifin. A kastélyban található még egy iroda, egy kisebb tárgyaló (kb 8 fős), 1 szalon, étterem, konyha és egy kisebb wellness, valamint egy személyzeti részleg (öltöző + zuhanyzó). Az épület mellett egy 8x15 méteres kültéri medence, szalonnasütő, élő csocsópálya, egyéb szórakozási lehetőségek találhatóak.

A teljes birtok területe 7,7 hektár. A kastély alapterülete 1100 m², 3 szintes. Az épület nem áll műemléki védettség alatt, ezért igény esetén szabadon alakítható. Közművek szempontjából áram van, víz saját kútból biztosított (friss 5 évig érvényes vízjogi engedéllyel), gáz feltölthető tartályról megy. Fűtéshez a gázkazánon kívül vegyestüzelésű kazán is rendelkezésre áll. Egy liftakna épületen belül megtalálható. 

A kastély Kétpó községtől kb 5 km-re található, végig aszfaltúton közelíthető meg. A lakott területtől való távolsága miatt biztosított a háborítatlan, nyugodt pihenés, valamint a különböző rendezvények zavartalan lebonyolítása.

Az ingatlan irányára:  500 000 000 HUF.

Bővebb információért kérem keressen minket!