Recsk

Eladásra kínálunk egy 1880-as években épült kastélyt a Mátra alján, Recsk belterületén

Recsk nagyközség Északi szélén, a Mátraderecske felé vezető úton, a Kanázsvár hegy lábánál helyezkedik el az egykori Barkóczy kastély. Az épület alapterülete összesen 1065 m², ebből 250 m²-es az alatta lévő pince, valamint 26 szoba található benne. Középen emeletes, jobb szárnyánál tetőtér beépítéssel lett kialakítva a kastély, amely bővítése igény esetén lehetséges a bal oldalszárny tetőterének beépítésével valamint a padlás hasznosításával. A kastélynak korábban több funkciója is volt. Az 50-es években az ÁVH főhadiszállása, majd különböző állami intézmények működtek itt, utoljára a Mária Oltalma Nevelőotthonnak adott helyt, amelyet a De Szent Paul Vincéről elnevezett Irgalmas Nővérek Rendje működtetett.

A kastély egy 1,5 hektáros saroktelken, két oldalán bejárati kapuval, kiépített belső úthálózattal, valamint a kastély főbejárata előtt 12-15 db gépkocsi parkolását biztosító díszburkolattal rendelkezik. A parkja arborétum jellegű, néhány különleges növény és fa még ma is megtalálható benne. Ezen kívül 4,77 hektárnyi erdő és szántó tartozik még a kastélyhoz.

A kastély nem áll műemléki védettség alatt. Szerkezetileg tökéletes, statikailag jó állapotban van. A tulajdonos minden állagmegóvási munkát elvégzett, az épület tetőszerkezete hibátlan. Az idők folyamán a különböző felhasználási jellegek miatt eredeti kastélyos jellege már nem nagyon fedezhető fel, viszont több eredeti dolog még megtalálható, mint például eredeti ablakok, zsalugáterek, lépcsőkorlátok, egyéb apróságok. 

A kastély egy remek, impozáns épület, tágas terekkel, világos helységekkel, gázkazánnal biztosított fűtéssel. Az épületben az összes közmű megtalálható. Az eredeti állapotok visszaállítása megkezdődött, az ehhez szükséges munkák elkezdődtek. A közelmúltban készült el a telek lankás részén egy 100 négyzetméteres összkomfortos rönkház, valamint egy különálló istálló, pajta és egy gazdasági épület is.

Az ingatlan tehermentes. Igényes vevők jelentkezését várjuk. 

Az ingatlan irányára: 250 000 000 Ft + áfa.

Bővebb információért kérem keressen minket!