Recsk

Eladásra kínálunk egy 1890-as években épült kastélyt a Mátra alján, Recsk belterületén

Recsk nagyközség Északi szélén, a Mátraderecske felé vezető úton, a Kanázsvár hegy lábánál helyezkedik el az egykori Barkóczy kastély. Az épület alapterülete összesen 1065 m², ebből 260 m²-es az alatta lévő pince, valamint 11 szoba és 5 fürdőszoba található benne. Középen emeletes, jobb szárnyánál tetőtér beépítéssel lett kialakítva a kastély, amely bővítése igény esetén lehetséges a bal oldalszárny tetőterének beépítésével valamint a padlás hasznosításával. A kastélynak korábban több funkciója is volt. Az 50-es években az ÁVH főhadiszállása, majd különböző állami intézmények működtek itt, utoljára a Mária Oltalma Nevelőotthonnak adott helyt, amelyet a De Szent Paul Vincéről elnevezett Irgalmas Nővérek Rendje működtetett.

A kastély egy 1,03 hektáros saroktelken, két oldalán bejárati kapuval, kiépített belső úthálózattal, valamint a kastély főbejárata előtt 12-15 db gépkocsi parkolását biztosító díszburkolattal rendelkezik. A parkja arborétum jellegű, néhány különleges növény és fa még ma is megtalálható benne. Jelenleg esküvő – és rendezvényhelyszínként működik, de akár Oktatási Központ, Nyugdíjas Otthon vagy Kastélyhotelnek is alkalmas lehet felújítást követően.  Az eredeti terv szerint szállodává szerették volna alakítani, melyhez az engedélyezési terv dokumentáció lejárt, viszont rendelkezésre áll, csak újra kell engedélyeztetni.

A kastély nem áll műemléki védettség alatt, tehát szabadon alakítható. Az épület szerkezetileg tökéletes, statikailag jó állapotban van. A tulajdonos minden állagmegóvási munkát elvégzett, az épület tetőszerkezetének gerendázata most lett felújítva és új Creaton kerámia cserépfedést is kapott. Az idők folyamán a különböző felhasználási jellegek miatt eredeti kastélyos jellege már nem nagyon fedezhető fel, viszont több eredeti dolog még megtalálható, mint például eredeti ablakok, zsalugáterek, lépcsőkorlátok, egyéb apróságok. 

A kastély egy remek, impozáns épület, tágas terekkel, világos helységekkel. Az épületben az összes közmű megtalálható. Az eredeti állapotok visszaállítása megkezdődött, az ehhez szükséges munkák elkezdődtek. 

Opcionálisan a kastély mellé egy külön megállapodás keretében megvásárolható a kastély parkjának szomszédságában lévő csodálatos, panorámás, egy kicsit erdős 4.5 hektáros terület, amelyen egy 100 négyzetméteres összkomfortos rönkház, egy különálló istálló, pajta és egy gazdasági épület is található.

Az ingatlan tehermentes. Igényes vevők jelentkezését várjuk. 

Az ingatlan irányára: 229 000 000 Ft.

Bővebb információért kérem keressen minket!