Farád

Eladásra kínálunk egy 1750-ben épített klasszicista stílusú kastélyt Farád belterületén.

A kis kastélyt anno Felsőbüki Nagy Sándor építette – kinek címere ma is látható a portikusz csúcsában, majd később az épület a Sarlay család tulajdonába került. A szocialista időkben orvosi rendelőtől kezdve tsz központig minden féle funkciója volt.

A sok felhasználási forma miatt belül sajnos sok kastélyos jellege nem maradt az épületnek. Állapotát tekintve teljesen felújítandó, statikailag viszont tökéletes. Jelenleg az 500 m²-en 16 helység található, a teljes telekterület 4423 m². Az ingatlanon minden féle közmű megtalálható (csatorna, víz, gáz, villany), de csak az utóbbinak van mérőórája. Az épület alatt részben alápincézett, a területen viszont még egy kb 100 m-es 3 szintes magtár is van.

A tulajdonos a kastély teljes felújításában gondolkozott, erre komplett terveket készíttetett, amik a vételár részét képezik. A különböző helységekben elkezdték a szükséges előmunkálatokat, de végül ez abba maradt.

Az épület nincs műemléki védettség alatt, így szabadon alakítható. Mivel besorolása belterületi, így külföldiek számára is könnyen megvásárolható.

Az ingatlan irányára: 48 000 000 .- Ft.

Bővebb információért kérem keressen minket!