Paloznak

Egy ámulatba ejtő 18. század végén épült barokk kastély örökpanorámás balatoni kilátással.

Ez a kastély az 1700-as években barokk stílusban épült. Elsőként a kilátás az, ami magával ragadja az embert, a Balaton és a Tihanyi Apátság látványa tárul a szemünk elé az épület tornácáról, ahol akár a reggeli kávénkat is elfogyaszthatjuk. Innen eredeti, kandalló fűtötte konyhába jutunk, amely minden eszközzel fel van szerelve, ízlésesen berendezve, korhű bútorokkal. A ház igen nagyméretű borospincével is rendelkezik, amelyből rejtett csigalépcső vezet a felső lakószintre egy szekrénynek álcázott bejáraton keresztül. A tulajdonos a felújítási munkákat az 1970-es évektől végezi a több száz éves épületen, lehetőleg az eredetiség maximális megtartása mellett. Minden egyes bútort külön szerzett be és újított fel restaurátor fiával. Az épületben 12 szoba, 9 fürdőszoba illetve egy apartman is található, valamint van még valódi reneszánsz lovagterem, felszentelt, ma is működő barokk kápolna, szalonok és igazi könyvritkaságokkal felszerelt könyvtár. Ezen kívül műhely, tárolók és egy istálló, mely jelenleg garázsként funkcionál. A kastély mellett áll egy kisebb méretű épület is az úgynevezett "kis ház" vagy vincellérház, mely Paloznak legrégebbi épülete, az 1600-as évek végéről való.

Egy biztos: igazi kuriózum ez az ingatlan, amelynek lakói egy valóra vált mesevilágban érezhetik magukat a falai között, amelyek néhol másfél méter vastagságot is elérik. A korhű, eredeti bútorok nagy része is az adás-vétel részét képezik! Ha megnézi a  képeket, látható rajtuk az a páratlan hangulat, nyugalom, amit ezen a helyen érezhet aki itt él… Ez nemcsak egy egyszerű  ingatlan, ez egy darab történelem a régi időkből.

A kastély és a többi helység összesített alapterülete kb 1000 m². A telek területe: 1657 m². Anyagilag megfelelő hátterű érdeklődők jelentkezését várom. Komoly érdeklődés esetén további fényképek és alaprajzok megtekintése lehetséges.

 Az ingatlan irányára: 300 000 000 Ft.

Bővebb információért kérem keressen minket!